Chrysler Desoto Six Roadster

Prachtige Chrysler Desoto Six Roadster uit 1930. Auto is een 4 cylinder uit de CK series. Heeft 1749cc en verkeert in een prachtige staat! Unieke auto om van dichtbij te bekijken en te voelen!

Algemene info Chrysler Desoto Six Roadster:

De DeSoto Six werd voor het eerst geïntroduceerd in 1929 en was een badge-engineered versie van de 1929 Chrysler Six Serie 62 met dezelfde wielbasis van 109,75 inch (2.788 mm), terwijl hij een kleinere 174,9 kubieke inch (2,9 L) Chrysler I6 bood met een totale lengte van 169 inch (4.293 mm). Het werd aangeboden in vier configuraties met twee deuren en drie carrosserievormen met vier deuren. Het gebruikte de aanduiding Series K gedurende twee jaar en werd vervolgens halverwege 1930 bijgewerkt naar de Series CK.[2]

Het De Soto-assortiment werd gecreëerd om een ​​auto met een gemiddelde prijs aan te bieden om te concurreren met merken als Nash en Oldsmobile, terwijl de kwaliteit van de Chrysler-auto’s behouden bleef, maar het merk niet werd aangetast.

De styling en het algemene ontwerp van de De Soto uit 1928 en 1929 waren in overeenstemming met Chrysler. Bewijs hiervan is te zien in de De Soto-advertentie uit 1928 – “DeSoto Six, product van het technische en productieve genie van Chrysler, biedt zoveel schoonheid, kwaliteit en prestaties voor zo weinig kosten”.

Om rechtstreeks uit de originele verkoopbrochure zelf te citeren: “Voor de gebruikers van een roadster zijn de briljante prestaties van De Soto en de viriliteit van de styling van De Soto het meest prachtig aangepast. In dit gedurfde model worden beide tot het uiterste ontwikkeld.

De De Soto “Red-Head”-motor is standaard gemonteerd, waardoor de auto geschikt is voor het gebruik van gassen met hoge compressie en hun volledige vermogen en snelheid levert. In overeenstemming met de krachtige, jeugdige prestaties die hierdoor worden gegarandeerd, wordt de hele persoonlijkheid van de auto opvallend benadrukt. Elementen zoals de schuine voorruit met één paneel, slim geflankeerd door vormvaste vleugelpanelen, bekleding van leer met varkensleernerf, sierlijsten, dichtvouwende kap met zichtbare natuurlijke houten latten in vernikkelde steunen; slanke profielradiator; en luchtvleugelspatschermen dragen allemaal bij aan zijn levendige charme.

Er is een uitnodigende rumble seat, volledig gestoffeerd, en met voldoende ruimte voor twee passagiers. Elke veer is voorzien van een schokdemper voor eenvoudig rijden op elke gewenste snelheid over elke weg. Positieve controle wordt gegarandeerd door het systeem van De Soto Lockheed hydraulische vierwielremmen.”

Het hele verhaal achter deze auto weten? Neem contact met ons op!

Deel deze auto op Facebook of met WhatsApp: